Kratke Motivacione Priče

Ček

Roberto De Vićenco, nekada poznati argentinski golfer, jednom je osvojio turnir. Kao nagradu primio je ček na pobedničkom postolju.  Radosno je pozirao fotoreporterima, a nakon ceremonije krenuo je sam ka svom automobilu koji se nalazio na parkingu kluba. Tada mu je prišla jedna mlada žena.

Prvo mu je čestitala na osvojenom turniru, a onda se predstavila i uz skrušeni izraz lica ispričala da ima dete koje je ozbiljno bolesno, skoro na ivici smrti. Pored svega, izgubila je posao i ne zna kako da plati bolničke troškove i lečenje deteta.

Njena priča dotakla je poznatog golfera. Uzeo je olovku i ček koji je maločas dobio kao nagradu ustupio je mladoj devojci.

„Nadam se da će ovo pomoći da dani vašeg deteta budu srećniji“ – rekao joj je pružajući joj ček.

Istog dana, na svečanoj večeri za učesnike golf turnira, Robertu je prišao potpredsednik Golf Asocijacije i seo za njegov sto.

„Roberto, čuo sam da ti je danas, nakon turnira, na parkingu kluba prišla jedna devojka?“

Golfer je klimnuo glavom.

„Žao mi je, ali moram nešto da ti kažem“ reče mu čovek „Devojka kojoj si jutros dao ček  te je lagala. Nema decu. Prevarila te je i odnela tvoj novac, prijatelju.“

„Hoćeš da kažeš da joj dete nije smrtno bolesno?“ upita ga De Vincenzo

„Bojim se da je tako.“ reče zvaničnik

„Pa, to je onda najbolja vest koju sam čuo cele protekle nedelje!“ odgovori mu De Vincenzo.

O autoru

Vladimir Miletic

Pomažem ljudima da svoje veštine i talente pretvore u isplativ biznis. Radujem se kada im prenosim znanja. Ponosim se na uspehe koje postižemo zajedno.

Ostavite komentar