Video blog

Javni nastup

 

Dvogodišnja Lea, rekao bih,  biće jednog dana veoma ubedljiv govornik. U školi, na radnom mestu, za govornicom.  Gde god bude izlagala svoje ideje i uveravala druge ljude. Jer, svi u poslu veoma često dajemo predloge, prezentujemo planove, obrazlažemo ideje… Od toga da li se naši predlozi prihvate zavisi i naš položaj na poslu, naravno i zarada.
U najvećem broju slučajeva, utisak ne daje ono ŠTA smo ispričali, već KAKO smo to izgovorili. A to „kako“ ima mnogo elemenata. Jedan je gestikulacija i govor tela.
Zbog njegove važnosti u javnom nastupu  treba ga učiti i vežbati. Neke kulture, kao Italijani, već u porodici uče da koriste ruke i neverbalnu komunikaciju u razgovoru.
Često to bude onaj začin u komunikaciji koji unosi energiju i zbog koje smo spremni da nečiju prezentaciju i predlog prihvatimo radije od nekoga ko šturo i jednoličnim tonom ispriča gomilu činjenica i podataka…

Ne razumem italijanski i ne znam šta je Lea baki ispričala, ali ja joj verujem. I verovaću i dalje, čime god se u životu bude bavila.

Jedino se nadam da sa ovim talentom neće otići u politiku.

Onda smo nadrljali…

O autoru

Vladimir Miletic

Pomažem ljudima da svoje veštine i talente pretvore u isplativ biznis. Radujem se kada im prenosim znanja. Ponosim se na uspehe koje postižemo zajedno.

Ostavite komentar