Video blog

Kako se postaje nemotivisani radnik?

Roditelji, naravno, znaju šta njihovo dete želi. Koji sport treba da trenira, koju srednju školu kasnije da upiše, koji fakultet da studira, kakav posao da radi, za šta je talentovano… Naravno, nema potrebe da pitaju dete šta bi ono želelo.
I tako dete ispuni želje roditelja, jer oni sve najbolje znaju, i zaposli se u kompaniji, na poslu koji ne voli gde njegovi pravi talenti venu. Naivno pomisli da kolege i šefovi to neće primetiti. Da će se nekako provući do penzije. Nije svestan da na poslu izgleda kao ovo dete na filmu.
Zbog toga mi uvek bude žao kada vidim takve sudbine. Mnogima sam bio i direktor. I uvek pomislim šta li su te ruke mogle da naprave. Šta su ti talenti mogli da osmisle, da napišu… Šta je ta duša mogla lepo da pokaže svetu. Za kakve je lekare, naučnike, književnike, učitelje, glumce, slikare, programere, hemičare, svet ostao uskraćen.
A samo je trebalo pitati ih šta stvarno želi da bude u životu.

O autoru

Vladimir Miletic

Pomažem ljudima da svoje veštine i talente pretvore u isplativ biznis. Radujem se kada im prenosim znanja. Ponosim se na uspehe koje postižemo zajedno.

Ostavite komentar