Kratke Motivacione Priče

Paja i Jare

„Dva vozača malo jača, sede iza upravljača…“ pesma koja je ostala u pamćenju mnogima koji su odrastali osamdesetih, a zahvaljujući reprizama i onima koji su rođeni kasnije. Serija „Kamiondžije“  ostala je upamćena kao jedna od najgledanijih na prostoru bivše SFRJ. Glavni junaci, Paja i Jare, postali su simbol drugarstva na poslu, van posla, pomoći u nevolji… Ma, ljudine u pravom smislu te reči.

Međutim, čitajući knjigu Posle fajronta  naišao sam na malo poznat podatak da legendarni glumci Pavle Vujisić i Miodrag Petrović-Čkalja, tokom snimanja serije nisu razgovarali. Prosto se nisu podnosili.

Paja nije voleo Čkaljin način glume, za njega je to bio način da se iskamči smeh od publike, dok je Paja negovao dramsku komiku. Kažu da samo oni koji su bili sa njima na snimanju su to mogli da primete. I pored toga,serija je doživela nezapamćen uspeh.

Na poslu se, isto tako, susrećemo sa ljudima koji nam se ne sviđaju. Neki su agresivni, neki su previše bučni, neki tihi, neki svadljivi… Svakakvih ljudi ima. Međutim, ponekad i sa takvima treba da zajednički izvršimo radni zadatak. Bude nam neprijatno i mučno, neki se požale šefu ili, čak,odbiju da izvrše zadatak koji im je dodeljen.

Zato, ako budete u takvoj situaciji i pomislite da ne možete, ne želite ili vam se ne dopada  osoba sa kojom radite, setite se Paje i Čkalje. Oni nisu mešali svoje lične emocije sa poslom.  Nisu se podnosili, ali su maestralno uradili posao zbog kojeg su angažovani.


Kažu neki da se to zove profesionalizam…

 

O autoru

Vladimir Miletic

Pomažem ljudima da svoje veštine i talente pretvore u isplativ biznis. Radujem se kada im prenosim znanja. Ponosim se na uspehe koje postižemo zajedno.

Ostavite komentar