Kratke Motivacione Priče

Zaobilazni put

Čudni su putevi uspeha. 
Naiđe se često na prepreke koje i pored ogromne volje i želje nismo u mogućnosti sami da preskočimo.
Trenutak kada je za nastavak puta potrebna dozvola nekih važnih ljudi  i kada od njihove procene zavisi  kako ćemo dalje. Trenutak kada vam kažu da niste talentovani, da niste dovoljno dobri, da im niste potrebni…
Mnogi upravo na tom koraku odustanu uvereni i sami da je istina ono što je neko drugi rekao za njih.
Neki drugi, međutim, ne dozvole da nečiji sud postane i presuda, već nastave da traže drugi put do vrha.
Baš kao što je to uradio i Marko Arnautović. Momak koji živi u Austriji, rođen u mešovitom braku od oca Srbina i majke Austrijanke. Kao veliki talenat, kada je imao 17 godina, trebao je da odluči za koju reprezentaciju će konačno igrati. Njegova najveća želja je bila da igra za Srbiju, odmalena navija za Zvezdu. Zajedno sa ocem došao je do nekih važnih ljudi u organizaciji, ali neko je tada procenio da Marko nije potreban našoj reprezentaciji. San koji je nosio odmalena nije više mogao da ostvari. Ali Marko zbog toga nije odustao. Nastavio je svoj fudbalski put u Austriji i postao njihov reprezentativac, igra u Vest Hemu u Engleskoj. Od trenutka kada su ga odbili do danas prošlo je 11 godina.
Možda bi njegov trnoviti put ostao i neprimećen za mnoge, da slučaj nije hteo da odlučujuću utakmicu za prolaz na Svetsko prvenstvo Srbija igra upravo protiv Austrije i da Marko bude na suprotnoj strani od one koju je nekada priželjkivao. Njegova dva gola odlučila su pobednika, Austrija je pobedila Srbiju 3:2, a Srbija čeka narednu priliku danas.
Nakon što je postigao golove, Marko se nije radovao . Nije bio ni ljut. Nije se nikom svetio. Kada se meč završio,čak je i njemu je bilo žao što smo propustili prvu priliku da se plasiramo na Svetsko prvenstvo.
Ja sam, sa druge strane, ipak bio sam srećan što sam imao priliku da gledam događaj kakav se retko viđa u životu.
Jer na njoj nisu igrale samo dve fudbalske reprezentacije.
Još neko je igrao svoju utakmicu.  Nevidljiv i nedokučiv, a ipak silan igrač.
Ume i pravda da se pojavi na terenu.
I vrlo često upravo ona pobedi.

O autoru

Vladimir Miletic

Pomažem ljudima da svoje veštine i talente pretvore u isplativ biznis. Radujem se kada im prenosim znanja. Ponosim se na uspehe koje postižemo zajedno.

Ostavite komentar